Μικρά σημεία προστασίας από το COVID 19

图片2(1)

Το COVID-19 έχει εισβάλει στην κανονική ζωή των ανθρώπων. Μπροστά στις ξαφνικές εστίες, πώς να μάθουν ορθολογική κρίση, την πρόληψη, έχει γίνει ένα γνωστικό όριο του ευρέος κοινού.

 

Σε αυτόν τον πόλεμο ιών χωρίς καπνό, πώς πρέπει να διεξάγουμε επιστημονική άμυνα και αντίδραση;

 

QQ图片20200229200838Ε: Πρέπει να φοράτε μάσκα όταν βγαίνετε;

Α: Να είστε βέβαιος να φορέσει μια μάσκα!

Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο θα επιλέξετε να ταξιδέψετε, θα πρέπει να πάρετε καλή προσωπική προστασία, ειδικά φορούν μάσκα σε όλη τη διαδρομή για να μειώσει την έκθεση σε εξωτερικές εγκαταστάσεις. Πλύνετε τα χέρια σας μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Αποφύγετε να αγγίζετε το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια σας με τα χέρια σας όταν δεν είστε σίγουροι για το αν τα χέρια σας είναι καθαρά.

 

Ε: Μπορεί το COVID-19 να εισέλθει στο σώμα μέσω του δέρματος;

Α: Ο ιός εισβάλλει κυρίως από τους βλεννογόνους, όπως το στόμα, τη μύτη και τα μάτια. Όσον αφορά άλλες οδούς μετάδοσης, επιστημονικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το COVID-19 δεν εξαπλώνεται μέσω του δέρματος. Όσο η σωστή μέθοδος πλύσης χεριών και η συνήθεια του πλυσίματος των χεριών συχνά, μπορείτε να αποτρέψετε τον ιό από τη διάδοση μέσω αυτών των καναλιών.

 

Ε: Μπορεί ο ιός να εξαπλωθεί μέσω των ενδυμάτων;

Α: Η πιθανότητα μόλυνσης των ανθρώπων από τον ιό από τη μόλυνση των ενδυμάτων είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα ρούχα δεν χρειάζεται να απολυμαίνονται ειδικά εάν δεν έχουν πάει σε συγκεκριμένο μέρος, όπως νοσοκομείο, για να δουν έναν ασθενή ή για να εκτεθούν σε ύποπτα συμπτώματα.

 

Q:Μπορεί το αλκοόλ να ψεκαστεί απευθείας στα ρούχα;QQ截图20200229163726

Α: Το αλκοόλ δεν έχει διαβρωτική επίδραση στα συνηθισμένα ρούχα, αλλά το οινόπνευμα είναι μια κατηγορία ένα εύφλεκτο εμπόρευμα, εάν ψεκάζεται στα ενδύματα, που αντιμετωπίζουν την ανοικτή πυρκαγιά, την υψηλή θερμοκρασία ή το στατικό ηλεκτρισμό, μπορούν να πιάσουν την πυρκαγιά. Μην ψεκάζετε αλκοόλ στα ρούχα.

 

Ε: Τα εισιτήρια του μετρό διαδίδουν τον ιό;

Α: Επί του παρόντος, το COVID-19 εξακολουθεί να μεταδίδεται κυρίως από σταγονίδια και επαφή. Αν και τα ανακυκλωμένα εισιτήρια μετρό είναι εξαιρετικά απίθανο να μολυνθούν με τον ιό, για να αποφευχθεί η πιθανή επαφή, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια προσωπική κάρτα λεωφορείου ή κινητό τηλέφωνο για να πληρώσετε, και να πλύνετε τα χέρια σας μετά τη λήψη του μετρό και άλλες μεταφορές.

 

Ε: Πώς να αποτρέψετε τη μετάδοση αερολυμάτων;

Α: Σε σχετικά κλειστό περιβάλλον και εκτεθειμένη σε υψηλές συγκεντρώσεις αερολυμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δυνατή η μετάδοση αερολυμάτων, αλλά όχι ο κύριος τρόπος μετάδοσης.

Αυτό υπενθυμίζει στο ιατρικό προσωπικό και τους ερευνητές ότι όταν εργάζονται σε ορισμένα ειδικά περιβάλλοντα, θα πρέπει να δίνουν προσοχή στα προστατευτικά μέτρα της απομόνωσης του αέρα.

Αλλά το ευρύ κοινό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ γι 'αυτό, απλά ανοίξτε τα παράθυρα στο σπίτι και να αερίσει.

 

Ε: Έχει σημασία ότι ο υπόνομος είναι ανοιχτός;

Α: Η απεμπλοκή του υπονόμου είναι εξαιρετικά σημαντική! Προηγουμένως, μια ομάδα είχε ανακαλύψει το COVID-19 στα κόπρανα. Το COVID-19 δεν εξαπλώνεται απαραίτητα μέσω του πεπτικού συστήματος, αλλά επειδή οι ρύποι στους υπονόμους στεγνώνουν και εξαπλώνονται μέσω του αέρα και των αερολυμάτων, οι άνθρωποι εισπνέουν και προκαλούν μόλυνση. Αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση.

 

u=3186786158,1909273293&fm=11&gp=0Ε: Πώς να εξασφαλίσετε την ακρίβεια της εξωτερικής μέτρησης θερμοκρασίας;

Α: Δεδομένου ότι οι χειμερινές και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το χειρός υπέρυθρο θερμόμετρο πρέπει να βαθμονομηθεί πριν από τη χρήση. Κατά τη μέτρηση των ανθρώπων που έχουν μόλις εισέλθει στο δωμάτιο από το εξωτερικό, ή όταν χρησιμοποιείτε έξω, συνιστάται να μετρήσετε τα μέρη που καλύπτονται από ρούχα και κασκόλ, όπως τους καρπούς και το λαιμό.

 

Q:Πώς να προστατευθείτε από την οδήγηση έξω;

Α: 1. Κάνετε έναν καλό εξαερισμό, προσοχή εξαερισμού για να κρατήσετε θερμό.

2. Κρατήστε πάντα μια μάσκα, απολυμαντικό χεριών ή μια πετσέτα εγγράφου απολύμανσης στο αυτοκίνητο. Κατά την επιστροφή στο αυτοκίνητο από δημόσιους χώρους, η απολύμανση των χεριών θα πρέπει να πραγματοποιείται εγκαίρως.

3. Εάν υπάρχουν ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα, ανοίξτε έγκαιρα τον εξαερισμό παραθύρων, και τη λαβή πορτών, το κάθισμα, το τιμόνι για την απολύμανση

4. Εάν υπάρχουν υπόνοιες ή έχουν επιβεβαιωθεί ότι οι ασθενείς έχουνΑυτοκίνητο, η εσωτερική απολύμανση τουΑυτοκίνητοθα πρέπει να γίνεται εγκαίρως υπό την καθοδήγηση του επαγγελματικού προσωπικού και άλλοι επιβάτες θα πρέπει να υπόκεινται σε ιατρική παρακολούθηση απομόνωσης σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς.

 

Ε: Πότε και πού πρέπει να απολυμαίνομαι;

Α: Παρουσία ή πιθανή παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών και επιβλαβή μικροβιακή μόλυνση, είναι δυνατόν να προκληθεί η εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, η ανάγκη για απολύμανση.

 

Q:Πότε πρέπει να γίνεται απολύμανση των χεριών?

Α: Σε επαφή με τους ασθενείς, ή από το εξωτερικό περιβάλλον για να επιστρέψουν στην εργασία τους, το μέρος διαβίωσης, ή πρέπει να αγγίξουν τα τρόφιμα με τα χέρια, μπορεί να αποστειρωθεί. Πιο συχνά, αρκεί να πλένετε τα χέρια σας συχνά και να διατηρείτε την υγιεινή.

u=3638591302,1790504042&fm=11&gp=0

 

Q:Πώς να απολυμάνετεΕπιτραπέζια σκεύη?

Α: Η απολύμανση των αντικειμένων μπορεί να γίνει με φυσικά μέσα και όχι με χημικά απολυμαντικά, όπως 56°Γ, 30 λεπτά ζεστό νερό μπορεί να σκοτώσει τον ιό. Σε αυτή την περίπτωση, όπως επιτραπέζια σκεύη, μπορείτε να προσπαθήσετε να επιλέξετε τον τρόπο της φυσικής απολύμανσης θέρμανσης. Αλλά εξετάστε άλλα ανθεκτικά μικρόβια και το χαμηλό σημείο βρασμού του νερού σε μεγάλα υψόμετρα, γι 'αυτό συνιστάται να βράσει για 10 λεπτά.

 

Ε: Σε τι πρέπει να δίνεται προσοχή όταν είστε σε χρήση χημικών απολυμαντικών;

Α: Κατά την αποστείρωση του εσωτερικού αέρα με χημικά απολυμαντικά, βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν είναι εκεί. Ο ψεκασμός μεγάλων ποσοτήτων απολυμαντικού στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκασμού του μέσω διαύλων απολύμανσης, μπορεί να προκαλέσει την εισπνοή του απολυμαντικού μέσω της αναπνοής και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ανθρώπινο σώμα.

 

Ε: Ποια είναι υπερστερεινοποιημένα;

Α: Υπό κανονικές συνθήκες, η απολύμανση των τροχών του αυτοκινήτου, η απολύμανση του αέρα του διαδρόμου, η απολύμανση της αποκλειστικής απολύμανσης, η απολύμανση των συσκευασιών παράδοσης, η απολύμανση του κενού δαπέδου, είναι υπερβολική απολύμανση.

Εάν υπάρχει ένα σαφές τοπικό περιβάλλον μολυσμένο από την πηγή της μόλυνσης, χρησιμοποιήστε απολυμαντικό για να κάνετε μίας χρήσης απολύμανση τέλος είναι αρκετό. Πρέπει να αποφεύγεται μια μεγάλη περιοχή κινδύνου επαναλαμβανόμενης ψεκασμού απολυμαντικής ρύπανσης.

 

Τέλος πάντων, εγώ.t είναι πιο σημαντικό να διατηρηθεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής

Η υπερβολική απολύμανση όχι μόνο θα σκοτώσει τους επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και θα σκοτώσει μερικούς ευεργετικούς μικροοργανισμούς, μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη υγεία.

Υπό τις καθημερινές συνθήκες, στο κανονικό περιβάλλον διαβίωσης, μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσει καθαρό και υγιεινό, δεν χρειάζεται να πάνω από την απολύμανση.